DodgeDichters

DodgeDichters straatact
Een pop-up-optreden van lokale dichters op een old-timer vrachtwagentje uit 1942 is een waardevolle en verrassende bijdrage aan het culturele klimaat in een stad of dorp.

In de ‘Wageningse Cultuurzomer’ van medio 2020 beleefde deze act onder inachtneming van de coronaregels met veel succes in het centrum van de stad zijn debuut. Met gemeentelijke vergunning werd de Dodge oldtimer pick-up op een aantal zaterdagen op  verschillende locaties in het centrum geparkeerd, waarna plaatselijke en regionale dichters in korte optredens. steeds van 5 à 7 minuten per persoon, van zich lieten horen, staande in de laadbak van deze fraaie auto. Een ‘vintage-look’ geluidsinstallatie, zelfstandig werkend op accu, completeerde het beeld. In totaal stond de Dodge ongeveer 25 minuten op één plek, en werd ongeveer gedurende 15 à 20 minuten per plek opgetreden, inclusief introductie.

Deze act is met lokale en regionale dichters in elke plaats te houden, en kan een stijlvol en toch laagdrempelig podium bieden aan schrijvers en dichters van alle leeftijden.. Verplaatsing van de Dodge is niet vereist, één centrale plaats voldoet ook, met een optreedtijd van ongeveer een uur.  Samenwerking met de plaatselijke stadsdichter, een culturele instelling, bibliotheek, school of jongerencentrum is een meerwaarde, en genereert extra publiciteit en publiek.

.