Reconnective Healing en The Reconnection

Reconnective Healing is een nieuwe vorm  van healing, ontdekt door dr. Eric Pearl (USA).

Wij lazen het boek van Eric Pearl De Reconnectie: Heel anderen, Heel jezelf en raakten onder de indruk. In november 2010 volgden wij in Amsterdam onder leiding van Eric Pearl de training tot healer level I en II, inclusief de MasterMind Session My Reconnection Practice door Pat Ananas.  In het voorjaar van 2011 deden wij bij de Wageningse healer Leonard Bijl de vervolgsessies The Reconnection.  Door gespreksgroepen te organiseren en terugkomdagen en presentaties bij te wonen vergroten wij ons inzicht en bouwen wij een netwerk van collega’s en geïnteresseerden op.

Reeds lang volgen wij ontwikkelingen op spiritueel gebied. Zoveel mogelijk brengen wij deze inzichten in de praktijk in ons dagelijks leven. Hierdoor, en door ons jarenlange werk als dichter en muzikant in Muzemakers, trachten wij bij te dragen aan de levenskwaliteit van onze medemens. Reconnective Healing  geeft ons nieuwe mogelijkheden daarvoor.

Wat Reconnective Healing (RH) kan doen: In het algemeen is te zeggen dat RH een innerlijke balans kan herstellen. Het resultaat daarvan kan direct of pas geleidelijk voelbaar worden, en het kan een andere vorm aannemen dan gedacht of gewenst. Het kan zich op het lichamelijke of het psychische vlak afspelen, of op een combinatie daarvan.

Meer lezen: “De Reconnectie: Heel anderen, heel jezelf” door Eric Pearl. ISBN 978-90-75636-61-1. Dit boek is inmiddels verschenen in 36 talen. De Nederlandse Reconnection-site geeft links naar diverse Nederlandstalige artikelen in tijdschriften. Pearl’s medewerker Doug de Vito heeft het boek “The Upgrade” geschreven. Het is ons nog niet bekend, het is besproken in Spiegelbeeld van februari 2011.
De internationale site is www.thereconnection.com, de Nederlandstalige site is www.thereconnection.nl.

NB Reconnective healers stellen geen diagnose en behandelen geen specifieke medische of psychische problemen. De cliënt blijft verantwoordelijk voor zijn of haar eigen medische zorg.