Anagrammenboekje Wageningen

Een jaar lang anagrammen maken op de zin De stad Wageningen viert feest resulteerde in een boekje met een selectie van 750 anagrammen. Dit project is een initiatief van Anneke Rot, het werd geïnspireerd door het feestjaar 2013 van Wageningen, omdat in dat jaar werd gevierd dat onze stad 750 jaar stadsrechten had.

AnagrammenboekjevoorpersberichtVerkleindOp de site www.wikiwageningen750.nl hebben ruim dertig personen in de loop van het jaar anagrammen geplaatst. Sommige personen stuurden er enkele, andere kwamen met in totaal ruim 160 zinnen of soms zelfs één lang woord.
Het boekje is in december 2013 uitgekomen. Het is bij Muzemakers te koop voor € 7,50, dus dat is 1 cent per anagram. Adres: Wilhelminaweg 22, 6703 cd Wageningen. Telefoon: 0317 418338, a.rot@iae.nl . Wij kunnen het toesturen, met een factuur erbij inclusief de kosten van het verzenden. Het boekje kan op afspraak worden afgehaald. Bij Boekhandel Kniphorst, Hoogstraat 49 in Wageningen, ligt het ook.

Hoe werkte het?

Op de wiki Wageningen750 heeft Anneke onder meer de volgende aanwijzingen gegeven. Zij was de moderator van het anagramenproject op die website, in samenwerking met de stichting cultuurinwageningen.nl. De anagrammenpagina op de wiki staat nog open voor diegenen die door willen gaan, op naar de 1000!

 1. Hoe werkt het?
  Maak nieuwe zinnen met de volgende letters:DE STAD WAGENINGEN VIERT FEEST, zoals:
  DIE TANTE IS STRAF GEVEN GEWEND
  INE VINDT DE TRAGE FEESTWAGENS
  DAT WAGENINGS VEE STERFT IN EDE
  DIEF GRIST TAS ETEN VAN DEEN WEG
 2. Spelregels
  Alle letters moeten gebruikt worden
  Geen afkortingen gebruiken
  Namen mogen, maar moeten wel gangbaar zijn
  Namen van landen en plaatsen mogen
 3. Aan de slag
  Neem letters van een scrabble spel, of knip kartonnetjes en schrijf er de letters op van de basisregel. En begin gewoon, samen of alleen. Thuis, in de klas, op een familiefeest, in de kroeg, overal te doen!
 4. Als je een zin hebt, vul deze dan op de wiki in onder “reactie”